Kundtjänst 08-51 000 050 Mån – Tor 08:00 – 17:00 Fre 08:00 – 16:00

Hitta billånet med lägst ränta

Hitta billånet med lägst ränta

Ansök, jämför och låna med oss - kostnadsfritt!

  Ett
 1. Jämför billån upp till 500 000 kr
  från 23 banker och långivare
 2. Två
 3. Dina lånelöften är giltiga i 30 dagar
 4. Tre
 5. Ingen kontantinsats behövs vid köpet

MyLoan
kr
Månadskostnad* kr/mån

Genom att ansöka har jag tagit del av och godkänner MyLoans användaravtal och integritetspolicy.

*) Ett annuitetslån på 100 000 kr, utan avi/uppläggningsavgifter, en återbetalningstid på 10 år med nominell exempelränta 5,65 % (rörlig ränta) ger effektiv ränta 5,80 %. Månadskostnaden blir 1 093 kr (fördelat på 120 betalningstillfällen) och totalt belopp att betala 131 125 kr. Per 2017-09-20.

Allmänt: Erbjudna räntor (inkl. alla avgifter) varierar från lägst 2,95 % till högst 35,70 % per 170920. Räntan är rörlig och sätts av våra samarbetande långivare. Kortast återbetalningstid är 2 år och längsta 15 år.

  Ett
 1. Jämför billån upp till 500 000 kr
  från 23 banker och långivare
 2. Två
 3. Dina lånelöften är
  giltiga i 30 dagar
 4. Tre
 5. Ingen kontantinsats
  behövs vid köpet

Så här hjälper vi dig till ett bättre lån

Gör din ansökan

Gör din ansökan

Gör ansökan online via vårt formulär eller kontakta en av våra rådgivare för personlig hjälp till ett nytt lån eller för att samla dina befintliga lån på 08-51 000 050.

Läs mer här

*Svar inom 24 h gäller endast vardagar

Låt långivarna buda

Bankerna och långivarna lämnar sina svar och erbjudanden

Genom vår tjänst görs endast en kreditupplysning men din önskan om lån skickas till flera banker och långivare. Långivarna får möjlighet att inom 24 timmar lämna sitt svar och erbjudande.

Läs mer här

MyLoan

Ta del av och välj det bästa erbjudandet

Samtidigt som du behållit din kreditvärdighet kan du i lugn och ro ta del av alla erbjudanden från våra anslutna banker och långivare, och välja det som är bäst för dig. Erbjudanden gäller i minst 30 dagar.

Läs mer här

Vad krävs för att få lån?

För att banker och långivare ska behandla din ansökan måste du:

 • Vara minst 18 år
 • Ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr
Se fler frågor och svar

Vilken ränta får jag?

Du måste göra en ansökan för att få reda på vilken ränta du kan få då räntan sätts individuellt av varje bank och långivare utifrån deras kreditbedömning av just dig som låntagare. Det är därför det också är så viktigt att jämföra ett flertal långivare då räntan kan variera stort.

Se fler frågor och svar

Vilka är MyLoan?

Vi har hittills hjälpt 283 651 svenskar till en bättre lånesituation. Vi är en del av Insplanet AB (publ), noterat vid Nasdaq Omx.

Referenser

Billån: Låna till bil med låg ränta

När du ska köpa bil och vill låna pengar är det viktigt att du har kunskap om lån och räntor. Vilket billån du tar är nämligen avgörande för hur mycket bilen kostar med räntan inräknad. Därför har vi samlat viktig information om billån och räntor nedan.

Köpa bil

Du kan köpa bil hos en auktoriserad bilhandlare eller privat.

Om du köper bil hos en auktoriserad bilhandlare kan du få ett billån med låg ränta och bra villkor. En till fördel med att köpa bil hos en auktoriserad bilhandlare är att konsumentköplagen gäller i tre år. Nackdelen är att kontantinsatsen är 20 %.

Banken kan inte bevilja dig billån om du köper bil privat. Istället får du ta ett privatlån - ett lån utan säkerhet. Fördelen är att du kan låna till hela köpesumman. Nackdelen är att räntan är högre eftersom du varken betalar kontant eller lämnar en säkerhet.

Alltså: Hur du köper bil påverkar vilket billån du kan få.

Om du har fast arbete och ordnad ekonomi är det inte svårt att få billån. Det är inte heller omöjligt även om du har betalningsanmärkningar. Läs mer om billån nedan.

Läs mer:

Finansiera bilköp

Du har åtminstone två alternativ att välja mellan när du ska finansiera bilköp - billån med eller utan säkerhet. Andra exempel är billån med betalningsanmärkning, lån på bostad/hus och privatleasing. Vilket billån som är bäst för dig beror på din ekonomi.

Läs mer om olika finansieringsalternativ nedan.

Billån med säkerhet

När du tar billån hos bank eller via bilhandlare får du lägre ränta mot att du lämnar bil eller bostad som säkerhet. Förutom att lämna säkerhet är du dessutom tvungen att betala en viss procent kontant. Nästan alltid är kontantinsatsen 20 %.

Tips: Du kan betala kontantinsatsen helt eller delvis med inbytesbil.

Billån med säkerhet är ett perfekt alternativ om du äger bostadsrätt eller hus och har möjlighet att betala 20 % kontant. Eftersom banken belönar dig med lägre ränta och bättre villkor blir totalkostnaden för bilen lägre än om du tar ett billån utan säkerhet.

Billån utan säkerhet

Du kan ta ett billån utan säkerhet mot högre ränta. Dock bara hos banken och inte via bilhandlaren. Eftersom du varken lämnar säkerhet eller betalar en viss procent ur egen ficka tar banken en risk när man lånar dig pengar. Därför är räntan högre.

Behöver du ett billån men har inte pengar till kontantinsats är billån utan säkerhet ett utmärkt alternativ. Du är inte ensam om att inte kunna betala 20 % i kontantinsats till en bil. Fördelen med billån utan säkerhet är att det ger fler möjlighet att köpa bil.

Billån med betalningsanmärkning

Du kan ta ett billån även om du har en betalningsanmärkning. Många långivare kan acceptera en betalningsanmärkning mot att du betalar högre ränta. Du kan inte ta banklån hos större banker men privatlån upp till 500 000 kr hos andra långivare.

Lån på bostadsrätt/hus

Om du har ett bolån är rekommendationen att utöka ditt lån när du ska köpa bil. Det är nämligen det billigaste alternativet. Kravet för att du ska få utökat bolån är att du inte lånat mer än 85 % av bostadens värde och att bostaden är värd mer än lånet.

Överlag har bolån lägre räntor än billån och privatlån. Därför är det billigare att utöka sitt bolån än att ta ett bil- eller privatlån. Innan du utökar ditt bolån bör du kolla så att utökning inte aktiverar amorteringskrav. Då blir månadskostnaden högre.

Privatleasing

Det blir allt vanligare med privatleasing. I korthet innebär privatleasing att du hyr en bil för en fast månadsavgift istället för att köpa den. Fördelen är att du slipper betala 20 % i kontantinsats och inte behöver fundera över eventuell värdeminskning på bil.

Jämför billån

När du ska köpa bil är det viktigt att du jämför billån från olika långivare. För du vill inte betala mer än nödvändigt, eller hur? Tyvärr är det inte så enkelt att lånet med lägst ränta alltid är bästa alternativet. Bra villkor är minst lika viktigt som låg ränta.

Nedan hittar du tips på hur du förhandlar om ränta och jämför billån.

Förhandla om ränta

Ta aldrig första bästa erbjudande. Nästan alltid finns det en prutmån. Det bästa du kan göra när du ska förhandla om ränta är att ställa långivare mot varandra. Berätta vilken ränta andra långivare erbjuder. Det knepet fungerar alltid. Nästan i alla fall.

För att du ska kunna jämföra billån och förhandla om ränta måste du ansöka om billån hos fler än bara en långivare. Nackdelen är att alla långivare gör en kreditupplysning. Ju fler kreditupplysningar som tas desto sämre för ditt kreditbetyg.

Ett bättre alternativ är därför att kontakta en låneförmedlare.

Jämför lån med låneförmedlare

Har du koll på vad en låneförmedlare gör?

En låneförmedlare hjälper dig spara pengar genom att jämföra lån. Bland annat billån. Fördelen med låneförmedlare kontra att jämföra lån själv är att låneförmedlare bara gör en kreditupplysning. Det innebär att ditt kreditbetyg inte påverkas negativt.

Jämför billån med MyLoan

MyLoan har ett samarbete med Upplysningscentralen. Därför har vi möjlighet att jämföra billån från 23 långivare med bara en kreditupplysning. Om du jämför lån på egen hand gör alla långivare en kreditupplysning. Det är negativt för ditt kreditbetyg.

MyLoan hjälper dig hitta ett billigt billån med bra villkor. Nedan ser du hur ansöker om lån via MyLoan!

 • Ansök
 • Ansök om billån på MyLoan.se eller kontakta rågivare gratis på 08-51 000 050.
 • Kreditupplysning
 • Endast en kreditupplysning görs. Din ansökan och UC skickas till olika långivare.
 • Svar
 • Du får svar på din ansökan inom 24 timmar.
 • Välj
 • Välj bästa erbjudandet under “Mina Sidor” på Myloan.se.
 • Kontrollera
 • Kontrollera uppgifter i lånehandlingar. Skriv under och skicka till långivare.
 • Utbetalning
 • Banken gör utbetalning till dig när man fått lånehandlingarna.

Läs mer om hur du ansöker om billån på MyLoan

Det är gratis att använda MyLoan. Inga kostnader tillkommer.

Räkna på billån

Innan du tar ett billån är det viktigt att du räknar på vad den faktiska kostnaden blir. Annars är risken att du tar ett lån som du får svårt att betala.

Annuitetsamortering eller rak amortering

Vill du ha annuitetsamortering eller rak amortering? Annuitetsamortering innebär att du betalar samma månadskostnad hela låneperioden. Med rak amortering är månadskostnaden högre i början och lägre i slutet. Vilket alternativ passar dig bäst?

Effektiv ränta

När du räknar på billån måste du ha koll på effektiv ränta. Det är totala kostnaden för lån. Förutom nominell ränta inkluderar effektiv ränta även uppläggnings- och aviavgifter samt övriga avgifter. Den effektiva räntan hittar du ofta i det finstilta.

Jämför effektiv ränta för att se vad billån egentligen kostar!

Fast eller rörlig ränta

För bil- och privatlån är rörlig ränta mer vanligt än fast ränta. Det innebär att du inte är bunden till en fast ränta under en bindningstid. Billån med fast ränta är mindre flexibla och du måste betala ränteskillnadsersättning om du vill lösa lånet i förtid.

Avbetalningstid

Tänk efter noga när du väljer avbetalningstid för billån. Vilken avbetalningstid du väljer är nämligen lika avgörande som hur hög eller låg ränta ditt billån har. Ju längre avbetalningstid desto högre kostnad. Välj därför så kort avbetalningstid som möjligt.

OBS: Om du tar ett billån får bilen vara max 12-15 år vid slutbetalning.

Kort avbetalningstid rekommenderas av två anledningar. Förutom att kostnaden blir lägre riskerar du inte åka på ett restvärde - det vill säga att lånet är större än bilens värde. Därför är det viktigt att anpassa avbetalningstid efter värdeminskning.

Avdragsrätt på räntekostnad

När du räknar på ditt billån ska du komma ihåg avdragsrätten. Räntekostnader upp till 100 000 kronor är nämligen avdragsgillt med 30 % per år i deklarationen. Lån med högre ränta kan därför bli billigare än lån med lägre ränta beroende på avgifter.

Öka din kreditvärdighet

Det finns saker du kan göra för att påverka kostnaden för ditt billån. Om du ökar din kreditvärdighet får du lägre ränta. Du kan öka din kreditvärdighet på två sätt - dels genom att samla lån och dels genom att undvika många kreditupplysningar.

Samla lån

Du kan sänka din månadskostnad genom att samla lån. Om du samlar lån till ett större kan banken erbjuda dig lägre ränta. Det innebär att din månadskostnad blir lägre vilket är positivt för din kreditvärdighet när du ska ansöka om billån.

Undvik kreditupplysningar

Varje gång du ansöker om lån gör långivaren en kreditupplysning. Ju fler kreditupplysningar desto sämre för din kreditvärdighet. Därför ska du inte ansöka om lån du inte kan få. Ett bättre alternativ är att kontakta en låneförmedlare.

MyLoan jämför lån från fler än 20 långivare med bara en kreditupplysning!

Långivare med billån


Så här funkar det att ansöka om lån via MyLoan!

Kontaktuppgifter

Öppettider

måndag - torsdag
08.00 - 17.00
fredag
08.00 - 16.00

Besöksadress
Grev Turegatan 5
114 46 Stockholm

Postadress
Insplanet AB
Box 26 000
SE-100 41 Stockholm

Telefon
08 - 51 000 050

E-post
info@myloan.se

Fax
08-51 000 001